2015. november 10., kedd

Vágott zsemle

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában.


Hozzávalók 9 db-hoz
25 dkg Schär Mix B kenyérpor
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál puffasztott amaránt
1,5 dl langyos kefir
1 dl víz
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 dkg friss élesztő

a formázáshoz:
kevés olaj


A hozzávalókat tálba mérjük, összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Olajos kézzel 9 hosszúkás zsemlét formázunk a tésztából, és bagettsütő rácsra tesszük. Meleg helyen 1/2 óráig kelesztjük. A tetejüket hosszában éles pengével, kb. 1/2 cm mélyen bevágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: