Hozzávalók 18 cm-es tortához
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál barna rizsliszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
a krémhez:
1 doboz sűrített-tej-konzerv (380 g)
20 dkg puha vaj
a díszítéshez:
3 dkg pattogatni való kukorica
5 dkg finom szemcséjű kristálycukor
A tojásfehérjét elkezdjük verni. Hozzáadjuk a cukrot, és addig
járatjuk a gépet, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Belekeverjük a tojások
sárgáját is, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel összeszitált
rizslisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, 2 sütőpapírral bélelt tortaformába
töltjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután
kihűltek a piskóták, lapjában mindkettőt kettévágjuk, így 4 tortalapot kapunk.
A sűrített tejet – a dobozában – 2 óráig főzzük annyi vízben,
amennyi ellepi. Kihűtjük, majd 2 evőkanálnyi krémet félreteszünk a díszítéshez,
a többit kihabosítjuk a vajjal. Betöltjük a tortát, és kívülről is bevonjuk
vele. Néhány órára hűtőbe tesszük. A félretett karamellkrémet kicsit
meglangyosítjuk, habzsákba szedjük, majd a kész torta szélére csorgatjuk úgy,
hogy az oldalán is lefolyjon.
A kukoricát kipattogtatjuk, és a torta tetejére halmozzuk. A
cukrot vastag falú lábasban karamellizáljuk, majd a pop-corn tetejére
csorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése