2018. február 6., kedd

Túrós zsemle

A recept megjelent a Kifőztük januári számában.
Gyermekkoromban a korcsolyapályán ettünk mindig túrós zsemlét a büfében, azóta is szinte a számban érzem az ízét.


Hozzávalók 3 db-hoz
10 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék
1 kávéskanál só
10 g almaecet
15 g Szafi Reform kókuszolaj
1 tojás
1 dl víz
a formázáshoz:
kevés Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék
a kenéshez:
1 teáskanál Szafi Reform kókuszolaj
a töltelékhez:
20 dkg túró
1 tojás
2 evőkanál Szafi Reform poreritrit
a tálaláshoz:
tejföl (elhagyható)
Szafi Reform poreritrit


A tojást, az almaecetet, a folyékony kókuszolajat és a sót a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól összedolgozzuk. A tésztából lisztkeverékkel szórt munkalapon 3 lapos zsemlét formázunk, mindet sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A tetejüket kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük. A töltelék hozzávalóit simára keverjük, egyformán a zsemlékbe osztjuk. Visszatesszük a kalapokat, majd a töltött péksüteményeket 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Tejföllel meglocsolva, poreritrittel megszórva, melegen tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése