Hozzávalók
16 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér
lisztkeverék + kevés a formázáshoz
2 dl langyos víz
5 dkg aszalt vörös
áfonya
5 dkg durvára
vágott mandula
25 g almaecet
1 kávéskanál só
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
a
házi májkrémhez:
1/2 kg csirkemáj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál
paradicsompüré
1 teáskanál
paprikakrém
1 evőkanál mustár
só
frissen őrölt bors
morzsolt majoránna
tejszín
(elhagyható)
a
tálaláshoz:
friss
zöldség
A vízben
elvegyítjük a sót, az almaecetet és az áfonyát. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és
a mandulát, majd alaposan összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon
átgyúrjuk, és kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk. Sütőpapírral bélelt
sütőlemezre helyezzük, a tetejét kókuszolajjal lekenjük, majd néhány helyen
éles késsel bevágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
Az olajon az
apróra vágott vörös- és fokhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott
májat, és néhány perc alatt megsütjük. Közben a paradicsompürével, a
paprikakrémmel, borssal és majoránnával ízesítjük. Késes aprítóban a mustárral
és ízlés szerint adagolt sóval krémesre keverjük. Ha sűrű lenne, kevés
tejszínnel lazíthatjuk.
A felszeletelt
kenyeret a házi májkrémmel és friss zöldséggel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése