Hozzávalók:
30 dkg Mester süteményliszt
8 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
1 tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tej
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 tasak (10 gr) habfixáló
kevés piros ételfesték
A díszítéshez:
karácsonyi cukor- és csokoládédíszek
dekorcukor
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk.
Sütiliszttel vékonyan megszórt sütőpapíron kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
A4-es méretű papírra nyomtatott sablon alapján, éles késsel kivágunk 2 darab egyforma fenyőfa formát.
160 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük.
A leeső tésztamaradékot újból összegyúrjuk, és karácsonyi kekszeket süthetünk belőle.
Az egyik kekszlapot kevés krémmel a tortatálcához ragasztjuk.Sima végű habzsákból
az első lapra krémgombócokat halmozunk. Rátesszük a második lapot, és hasonlóan
díszítjük a krémmel.
A torta tetejét kirakjuk a cukor- és csokidíszekkel.A piros krémből habrózsákat nyomunk
az üres helyekre. Aranyszínű dekorcukorral is megszórhatjuk.
Sütiliszttel vékonyan megszórt sütőpapíron kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
A4-es méretű papírra nyomtatott sablon alapján, éles késsel kivágunk 2 darab egyforma fenyőfa formát.
160 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük.
A leeső tésztamaradékot újból összegyúrjuk, és karácsonyi kekszeket süthetünk belőle.
A krémhez a mascarponét a porcukorral
habosra keverjük. A tejszínt a habfixálóval
keményre verjük, és a
mascarponéhoz forgatjuk. Kevés krémet pirosra
színezünk, és csillagcsőrös
habzsákba szedjük.
az első lapra krémgombócokat halmozunk. Rátesszük a második lapot, és hasonlóan
díszítjük a krémmel.
Egy éjszakát
hűtőben tároljuk, hogy a lapok megpuhuljanak.
A torta tetejét kirakjuk a cukor- és csokidíszekkel.A piros krémből habrózsákat nyomunk
az üres helyekre. Aranyszínű dekorcukorral is megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése