Hozzávalók egy 14 cm átmérőjű mini kuglóf formához:
15 dkg LaBlanka kelt tészta lisztkeverék
5 dkg porcukor
2,5 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája
0,5 dl tej
0,5 dl víz
1 dkg élesztő
1 csapott teáskanál útifűmaghéj őrlemény
1 csipet só
1 dkg kakaópor + 1 evőkanál tej
Az útifűmaghéjat a vízben elkeverjük, és néhány percre félre tesszük, míg zselés állagúvá válik. Az élesztőt egy teáskanál cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztkeveréket tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojás sárgáját, majd a zselés állagúvá vált útifűmaghéjat és az élesztős tejet. Kézi robotgéppel kidolgozzuk a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a plusz egy evőkanál tejet. Mindkét tésztát kb 15x25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kakaós lapot a világos lapra fektetjük, majd a két lapot együtt még egy kicsit tovább nyújtjuk. A tésztát feltekerjük, és koszorú formában a kuglófformába helyezzük.
A kuglófot langyos helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Nagyobb formához dupla adagban is készíthetjük, ilyenkor a sütési idő kb 5-10 perccel megnövekedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése