2017. szeptember 24., vasárnap

Mini sajtos csiga

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók kb. 60 db-hoz
22 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
2,5 dl víz
3 dkg almaecet
1 kávéskanál só
a töltelékhez:
15 dkg puha vaj
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál házi paprikakrém
1 kávéskanál só
a formázáshoz:
kevés Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék


A vízben elkeverjük az almaecetet és a sót, majd jól összedolgozzuk a lisztkeverékkel. A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként kb. 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egyenletesen a lapokra kenjük, a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk, amit vízzel vékonyan megkenünk. A tésztát szorosan feltekerjük, majd fóliába csomagoljuk. Legalább 1 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 


A fóliából kicsomagolva kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése