2015. október 27., kedd

Sütőtökös gluténmentes kenyér

Sütőtökös kenyérkét sütöttem, csak mert szezonja van...
A hozzáadott sütőtök püré jót tesz a gluténmentes tésztának, tovább puha marad a kenyér. És olyan szép színe lett!


Hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per Pane
5 dkg Mimen tápióka keményítő
12 dkg sütőtök püré
1 teáskanál méz
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
2 dl a sütőtök főzőlevéből
1 teáskanál Naturbit útifűmaghéj őrlemény
1 dkg élesztő

A tetejére:
kevés olaj
tökmag


A kanadai tököt megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Turmixgépben pépesítjük, éppen csak annyi főzővizet hozzáadva, hogy elboldoguljon vele a turmixgép. (kb. olyan állagú legyen mint a bébiétel-sütőtökpüré :) )
A hozzávalókat tálba mérjük. Hozzáadunk 12 dkg sütőtökpürét is és kb. 2dl-t a sütőtök langyos főzőlevéből. Jól kidagasztjuk a tésztát. Végül kézzel óvatosan átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk. Kerek tálat konyharuhával kibélelünk, Nutri-val vékonyam meghintjük, majd fejjel lefelé beletesszük a tésztát. Letakarva 40 percig kelesztjük. A vaslábast a sütőbe tesszük és 230 fokra előmelegítjük. A megkelt kenyeret sütőpapírra fordítjuk, tetejét tetszés szerint bevágjuk, olajjal lespricceljük, és kirakjuk tökmaggal. 15 percig 230 fokon sütjük, majd a sütő hőfokot 200 fokra mérsékelve még 15-20 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése