Hozzávalók 8 db 10 cm-es
kosárkához
15 dkg Mester gluténmentes
süteményliszt
4 dkg porcukor
8 dkg vaj
1 tojássárgája
a töltelékhez:
12 dkg túró
7 dkg porcukor
1 tojás
2 teáskanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
a díszítéshez:
1 tojásfehérje
5 dkg porcukor
4 evőkanál sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit gyors
mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és
kosárkaformával 8 kört szúrunk ki belőle. A formákat kibéleljük a tésztával, és
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Kihűlés után mindet
kivesszük a formából, és tepsire sorakoztatjuk.
A töltelékhez a tojást a
porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a keményítőt
és a vaníliás cukrot. A kosárkákban a tölteléket egyenletesen elosztjuk. 210
fokos, légkeveréses sütőben 5 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a cukorral
felverjük, habzsákból köröket nyomunk a töltelék szélére. A sütő hőmérsékletét
100 fokra mérsékelve a sütemények tetejét még 5 percig szárítjuk. Kihűlés után
1-1 kanálnyi baracklekvárt teszünk a közepükre.
Sajnos a tészta hozzávalói nem helyesek, mert nem áll össze, csak porszerű. A 2 tojássárgája nem elég nedves anyag! Kb. 1 dl tejszínnel lett belőle gyúrható tészta! Remélem, jó lesz a süti belőle, mert most még csak a hűtőben pihen.
VálaszTörlésAzért írtam 2 tojássárgáját, mert dupla mennyiséget mértem mindenből.
VálaszTörlésMilyen lisztből készítetted, Anna?
VálaszTörlésVajjal vagy margarinnal? Nekem összeállt a tészta. De jól tetted, hogy tejszínt tettél bele, szerintem úgy is nagyon finom lesz! :)
VálaszTörlés