Kipróbáltam az új Il Pane di Anna gluténmentes kenyérliszt keveréket. Nagyon szép kenyérke lett belőle.
Hozzávalók:
25 dkg Il Pane di Anna
3 dkg tápióka keményítő
1 evőkanál burgonyapehely
1 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
egy csipet cukor
2,5 dl langyos víz
A tetejére:
vegyes magkeverék
A hozzávalókat kisebb keverő tálba mérjük. Az élesztőt is a hozzávalók tetejére morzsoljuk.
Összekeverjük, majd robotgép dagasztóspiráljával kidagasztjuk.
A szögletes kenyérformát szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tésztából olajos kézzel hosszúkás kenyéralakot formázunk. A sütőpapíros formába helyezzük, a tetejét olajos kézzel simára igazítjuk.
Magokkal megszórjuk.
30 fokos sütőben egy óráig kelesztjük. 200 fokon 25 percig, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentve még 10 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése