A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.
Hozzávalók
30 db-hoz
5 dkg
(török) mogyoró
10 dkg
cukor
2 dkg
étcsokoládé
5 dkg
mogyorókrém
A cukrot
karamellizáljuk. A tűzről levéve belekeverjük a durvára darált mogyorót.
Szilikonos sütőpapírra öntjük, és 2 sütőpapír között 2 mm vékonyra nyújtjuk. A
papírt eltávolítva a grillázst még melegen, éles késsel 2 x 2 cm-es négyzetekre
vágjuk.
A csokoládét
megolvasztjuk. A mogyorólapocskákat kétfelé osztjuk, az egyik részét az
olvasztott csokoládéban félig megmártjuk. A mogyorókrémet csillagcsőrös
habzsákba szedjük. A sima lapocskákat krémmel megkenjük, majd egy csokoládés
lapocskával befedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése