Gesztenyés tiramisu
A recept megjelent a
Kifőztük márciusi számában.
Hozzávalók
kb. 30 db babapiskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor (10 g)
3 evőkanál barna rizsliszt
3 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál kukoricakeményítő
a krémhez:
3 dl tej
1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor (40 g)
5 dkg cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
az összeállításhoz:
1 dl kávé
1/2 dl rum
2 teáskanál cukor
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. Hozzászitáljuk a liszteket és a keményítőt, majd óvatosan összekeverjük. A masszát habzsákba töltjük, és egyenletesen a babapiskóta-formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport 1 dl tejben elkeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a pudingos keveréket beleöntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Letakarva teljesen kihűtjük. A mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát. Végül a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. A krémet sima végű habzsákba szedjük.
A kávét és a rumot tálba öntjük, és a cukorral ízesítjük. A babapiskótákat egy pillanatra belemártjuk, majd hosszúkás tálcára egymás mellé lerakjuk. A tetejükre a krémből dundi habrózsákat nyomunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a babapiskóta és a krém is el nem fogy. A desszert tetejét vékonyan megszórjuk kakaóporral.
A babapiskóta és eklerfánk sütőformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése