Hozzávalók 4 darab kb. 15 cm magas húsvéti formához:
30 dkg Mester süteményliszt
8 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tej
A krémhez:
2,5 dl tej
2 evőkanál rizsliszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
A díszítéshez:
csokitojás, csokipasztilla, apró cukorka, eper
A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Sütiliszttel vékonyan megszórt sütőpapíron kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Papírra nyomtatott sablon alapján, éles késsel kivágunk 2-2 darab egyforma tojás vagy nyuszi formát (összesen 4x2=8 darab kb. 15 cm magas formához elegendő ez a tésztamennyiség). 160 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt világosra sütjük.
A rizslisztet kevés hideg tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, állandó keverés mellett felforraljuk, néhány percig főzzük, majd lehűtjük.
A krémhez a porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pépet és tovább keverjük. Ezután habzsákba töltjük, majd az alsó lapot tortakartonra helyezzük, és a krémből dundi krémgombócokat nyomunk rá, majd a felső lapot ráhelyezzük, és annak tetejét is kidíszítjük a krémmel.A tetejét ízlés szerint csokival, csokitojásokkal, cukorkákkal és gyümölccsel díszítjük. Egy éjszakát hűtőben tároljuk, hogy a lapok megpuhuljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése