Hozzávalók kb. 48 db-hoz
28 dkg Szafi Free világos puha kenyér
lisztkeverék
3,5 dl víz
3 dkg almaecet
1 csipet só
3 dkg Szafi Reform eritritpor
a töltelékhez:
15 dkg darált mák
2,5 dl (növényi) tej
3 dkg Szafi Reform eritrit
10 dkg Szafi Reform fahéjas alma-szilva
lekvár
Először a tölteléket készítjük el: a mákot
a tejben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Még melegen belekeverjük az
eritritet és a lekvárt, majd kihűtjük.
A tésztához a vízben elkeverjük az
almaecetet, az eritritport és a sót, majd a lisztkeverékkel jól összedolgozzuk.
Lisztkeverékkel szórt munkalapon vékonyra nyújtjuk. A tölteléket habzsákba
szedjük, és 1,5 cm vastag rudat nyomunk a tészta egyik szélére.
Mellette
hosszában kevés vízzel megkenjük a tésztát, majd a töltelékre hajtva egyet
tekerünk rajta, és mellette pizzavágóval levágjuk. A hajtás alulra kerüljön.
Így járunk el a többi tésztával és töltelékkel is. A rudakat éles késsel 4-5
cm-es darabokra vágjuk, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése