Hozzávalók 35×11 cm-es piteformához
a tésztához:
12 dkg Mester süteményliszt
3 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
4 dkg porcukor
1 tojás
kb. 2 evőkanál tej
a töltelékhez:
25 dkg túró
6 dkg porcukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál kukoricadara
1 mangó
a tetejére:
3 dkg étcsokoládé
A tészta hozzávalóit simára gyúrjuk.
Vékonyra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, és 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a
tölteléket: a túrót, a porcukrot, a tojást, a citromhéjat és a kukoricadarát
alaposan elkeverjük, és állni hagyjuk, hogy a kukoricadara kicsit megszívja
magát. A formába simítjuk, majd a tetejére szórjuk a megtisztított, apró
kockákra vágott mangót. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Langyosra hűtjük, végül a tetejére csorgatjuk az olvasztott étcsokoládét.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése