Amíg tart a meggyszezon egy újabb túrós-meggyes süti készült.
A tészta a korábbi meggyes lepény alapján készült:
Hozzávalók:
20 dkg Mester süteményliszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
4 tojás
kevés sütőpor
1 citrom leve
A hozzávalókat kikeverjük. (A tojások fehérjét külön is felverhetjük, de anélkül is jó.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejére szórjuk a kimagozott meggyet. 170 fokos előmelegített sütőben, kb. 40-45 percig sütjük, amíg szépen színesedni kezd a teteje.
Most kicsi papír formákban sütöttem, de tepsiben is jó.
A papírformák aljába tettem egy kis tésztát, erre került a túró krém:
15-20 dkg túró
5 dkg cukor
reszelt citromhéj
vaníliás cukor
2 tk lékötő (vagy egy kis keményítő)
A túróra szórtam a kimagozott meggyet, és a tetejére újra tészta került.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése