Hozzávalók 8 darab kb. 10 cm átmérőjű mini Pavlovához:
3 tojás fehérje
12 dkg cukor
1 kávéskanál ecet
1 csipet só
1 teáskanál kukoricakeményítő
A tetejére:
3 dl tejszín
málnavelő
bogyós gyümölcsök
citromfű (elhagyható)
A tojások fehérjét, a sóval és a fokozatosan adagolt cukorral, kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk a keményítőt és az ecetet. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojáshabot habzsákba szedjük. Sütőpapír hátuljára 10 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A tojáshabból kerek formákat nyomunk, a szélein legyen egy kicsit magasabb. A tepsit a sütőbe helyezve, a sütő hőmérsékletét visszavesszük 130 fokra és fél óráig sütjük, majd 110 fokon még fél óráig szárítjuk, végül a kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.
A desszertek tetejére tálalás előtt tejszínhabot, gyümölcsvelőt és gyümölcsöket halmozunk. Citromfű levelekkel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése