2019. február 23., szombat

Sajtos muffin

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.



Hozzávalók 8 db-hoz
28 dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
1 kávéskanál só
3 dkg almaecet
3,5 dl víz
5 dkg Szafi Reform kókuszolaj
10 dkg reszelt sajt

a tetejére:
1 tojás
1 teáskanál szezámmag


A vízben elkeverjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól összedolgozzuk. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk. Egyesével gömbölyítjük, majd mindegyiket oválisra nyújtjuk. Az első tésztalap egyik oldalát 1,5 cm szélesen 6-7 helyen pizzavágóval bemetsszük. A másik szélét megkenjük folyékony kókuszolajjal, és megszórjuk a reszelt sajttal. 


Feltekerjük úgy, hogy a bevágott rész kerüljön kívülre, majd kör alakúra hajlítjuk. 



A többi tésztával és hozzávalóval is így járunk el, majd mindet kókuszolajjal kikent muffintepsi mélyedéseibe rakjuk. 


A tetejüket lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal. 


200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése