2019. február 17., vasárnap

Túrós rózsa

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
13 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
1 csapott kávéskanál só
1,5 dkg almaecet
1,5 dl langyos víz

a töltelékhez:
12 dkg túró
1 tojás
1 evőkanál Szafi Reform vaníliás ízű eritrit
1 evőkanál barnarizs-dara
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

a kenéshez:
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj

a tetejére:
kevés Szafi Reform eritritpor (elhagyható)


A vízben elkeverjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól összedolgozzuk. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk. 6 db 14 cm-es körlapot szúrunk ki belőle. 4 helyen, sugár irányban, a szélétől kb. 3 cm-ig mindet bevágjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és mindegyik tésztalapra 1 nagyobb evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta széleit körben felhajtjuk a töltelékre, a széleket jól összenyomjuk. 


Folyékony kókuszolajjal mindet megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tetejét eritritporral megszórhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése