Hozzávalók 6
db-hoz
13 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés
a formázáshoz
1 csapott kávéskanál só
1,5 dkg almaecet
1,5 dl langyos víz
a töltelékhez:
12 dkg túró
1 tojás
1 evőkanál Szafi Reform vaníliás ízű eritrit
1 evőkanál barnarizs-dara
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
a kenéshez:
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
a tetejére:
kevés Szafi Reform eritritpor (elhagyható)
A vízben elkeverjük az almaecetet és a
sót. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól összedolgozzuk. Lisztkeverékkel szórt
munkalapon átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk. 6 db 14 cm-es körlapot szúrunk ki
belőle. 4 helyen, sugár irányban, a szélétől kb. 3 cm-ig mindet bevágjuk. A
töltelék hozzávalóit összekeverjük, és mindegyik tésztalapra 1 nagyobb evőkanálnyi
tölteléket teszünk. A tészta széleit körben felhajtjuk a töltelékre, a széleket
jól összenyomjuk.
Folyékony kókuszolajjal mindet megkenjük, majd 200 fokra
előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tetejét eritritporral
megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése