2019. február 9., szombat

Joghurtos epertorta

A recept megjelent a Kifőztük januári számában.



Hozzávalók 1530 ml-es szilikon formához
1 l epres joghurt
2 dkg zselatinpor
50 dkg eper

a díszítéshez:
25 dkg áttetsző tükörglazúr (piros)
1 teáskanál mandulakrokant
néhány csokoládévirág


A zselatint elkeverjük a joghurtban, majd folyamatosan kevergetve felforrósítjuk. Beleforgatjuk a megtisztított epret, a szilikonformába töltjük, és hagyjuk kihűlni. 


Fóliával letakarva néhány órára fagyasztóba tesszük. A formából kifordítjuk, rácsra helyezzük. 


A tükörmázzal egyenletesen bevonjuk, a tetejét ízlés szerint mandulakrokanttal és csokoládéval díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.



Nincsenek megjegyzések: