2019. február 24., vasárnap

Whoopie pie

Betti gluténmentes konyhája receptje alapján készült. Fogalmam sincs, milyen az eredeti, átvariáltam az itthon lévő hozzávalókhoz alakítva. Pihe-puha süti lett belőle, ami mindenkinek nagyon ízlett.


Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
20 dkg 12%-os tejföl
1 tojás
1 kávéskanál vanília kivonat
25 dkg Mester süteményliszt
4 dkg kakaópor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl tej

A krémhez:
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
15 dkg mascarpone
10 dkg Philadelphia


A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a vanília kivonatot, és ezekkel tovább habosítjuk a tésztát. Belekeverjük a süteménylisztet, a kakaópor és a szódabikarbónát is, majd a tejjel hígítva alaposan kikeverjük. A tésztát habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 6x4 cm-es ovális formákat nyomunk.


180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.


A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadva a mascarpone-t és a Philadelphiát tovább habosítjuk. A krémet habzsákba szedjük és  a tésztalapok felére nyomva egyenletesen elosztjuk.


Minden süteményt betakarunk egy másik lapocskával, és egy kicsit összenyomjuk.


Fogyasztásig hűtve tároljuk.



Nincsenek megjegyzések: