Hozzávalók
10
dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
10
dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék
1
tojás
1
kávéskanál só
1
dkg friss élesztő
2
dkg Burg almaecet
2
dl langyos víz
15
dkg puha töpörtyűkrém
a kenéshez:
1
tojás
A
vízben elkeverjük a tojást, az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a kétféle
lisztkeveréket, a tetejére morzsoljuk az élesztőt, és jól kidolgozzuk a
tésztát.
1/2 óráig pihentetjük, majd lisztkeverékkel szórt munkalapon vékony
téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a töpörtyűkrémmel, majd egyszer duplán és
egyszer simán hajtogatjuk.
Kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel
berácsozzuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat
sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, és 20 percig kelesztjük.
A
tetejüket a felvert tojással lekenjük, végül 200 fokra előmelegített sütőben 25
perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése