2016. május 12., csütörtök

Mindenmentes fánk

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.
Gluténmentes, gabonamentes, tejmentes, tojásmentes - és fánk íze van.


Hozzávalók kb. 16 db-hoz
25 dkg Mimen világos kenyér és kalács lisztkeverék
4 dkg olvasztott tejmentes margarin
2 evőkanál porcukor
20 ml rum
1 csipet só
1 dkg friss élesztő
1,6 dl víz

a sütéshez:
olaj

a tálaláshoz:
vaníliás porcukor
házi baracklekvár


A hozzávalókat összekeverjük, jól kidolgozzuk. A tésztát 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A fánkokat konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük, majd a közepüket az ujjunkkal enyhén benyomjuk. Bő, forró olajban, oldalanként 1-1 perc alatt pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve, házi baracklekvárral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: