2008. május 2., péntek

Gesztenyés charlotte

Hozzávalók:
7 tojás
7 ek cukor
4 ek rizsliszt
4 ek keményítő
5 dkg reszelt csoki
5 dkg reszelt gesztenyemassza

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a tojássárgákat, majd kézi habverővel a rizslisztet és a keményítőt, majd a reszelt csokit és a gesztenyemasszát is beleforgatom. Kerek, kapcsos tortaforma alját papírral kibélelem, majd ebben a piskótát 170 fokos sütőben 40-50 percig (tűpróba!) sütöm. Ha kihűlt, 3 lapba vágom. Az 1. lapot 8 cikkre vágom, a másodikat 2/3 résznyi körré lekicsinyítem, a 3. marad így.
Egy nagyobb kerek, gömbölyded tálat folpack-kal kibélelek, körbe beleállítgatom a tészta cikkeket.

Krém:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl tejszín + 1,5 dl a díszítéshez
Kevés porcukor
1 csomag habfixáló vagy 10 gr keményítő
20 dkg gesztenye massza

A pudingport a tejjel  sűrűre főzöm, a tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verem, majd a két krémet óvatosan összevegyítem. 2/3-d részébe belekeverem a lereszelt gesztenye masszát, 1/3-d része marad sima.

A gesztenyés krém felét a cikkekre simítom, erre kerül a sima vaníliás krém, majd ráteszem a kisebbik körlapot, erre kenem a maradék gesztenyés krémet, és betakarom a nagyobbik körlappal. Folpack-kal fedem és egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap tálra borítom, a fóliát lehúzom, tetejét kakaóporral megszórom, 1,5 dl tejszínből vert kemény habbal, a cikkek mentén feldíszítem.

Nincsenek megjegyzések: