2016. augusztus 20., szombat

Csirkecurry naan kenyérrel

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.


Hozzávalók
6 db naan kenyérhez:
20 dkg Naturbit Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg Mimen tápiókakeményítő
1 kávéskanál sütőpor
1 dkg friss élesztő
175 g langyos kefir
1 evőkanál olaj
1/2 dl víz
1 kávéskanál só

a csirkecurryhez:
80 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál currypor
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál Cayenne-bors
1 lime
1 kisebb csilipaprika
4 dl kókusztej
frissen őrölt bors

a tálaláshoz:
25 dkg jázminrizs
1 kis csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál görög joghurt


A naan kenyér hozzávalóit összekeverjük, és jól kidolgozzuk. Letakarva 1/2 órát kelesztjük. A tésztát 6 részre osztjuk, egyesével gömbölyítjük, és 3-4 mm vastag körlapokká nyújtjuk. Száraz serpenyőben a lepénykenyerek mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük.
A felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Rászórjuk az áttört fokhagymát, az apróra vágott csilit és a fűszereket. Ráöntjük a lime levét és a kókusztejet is. Lefedve, lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzzük. A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felöntjük 5 dl vízzel, sóval ízesítjük, és fedő alatt puhára főzzük.

A csirkecurryt a joghurttal meglocsoljuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk. A naan kenyérrel és rizzsel tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu


Nincsenek megjegyzések: