2018. március 15., csütörtök

Gluténmentes korona kenyér

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.


Hozzávalók
30 dkg Nutri Free mix per Pane
1 púpozott teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
3,5 dl víz
1,5 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
a formázáshoz:
rizsliszt


Az útifűmaghéjat a vízben elkeverjük. A többi hozzávalót tálba mérjük, a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A zselés állagúvá vált útifűmaghéjat is hozzáadva összekeverjük, majd jól kidolgozzuk a tésztát.


Rizsliszttel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, és hengerré formázzuk, majd a 2 végét óvatosan összenyomva kör alakúra formázzuk.


A rizsliszttel szórt kelesztőkosárba helyezzük, és letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük.


Közben a sütőt a vaslábassal együtt 220 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk. A tetejét éles pengével bevágjuk. A sütőpapír segítségével a vaslábasba emeljük.


Fedő alatt 30 percig, majd fedő nélkül további 5 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


A kelesztőkosarat a Cookori.com forgalmazza, további infóért katt IDE.




Nincsenek megjegyzések: