2018. március 22., csütörtök

Névnapi tortám


Hozzávalók:
30 dkg Mester süteményliszt
8 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
1 tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tej


A krémhez:
25 dkg túró
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
10 gr (fél csomag) porzselatin
5 evőkanál víz
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor

Továbbá:
kevés rózsaszín ételfesték

A díszítéshez:
néhány macaron és csokis keksz
néhány szem eper
csokoládépasztilla


A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Sütiliszttel vékonyan megszórt sütőpapíron kb. fél cm vastagra nyújtjuk. A4-es méretű papírra nyomtatott sablon alapján, éles késsel kivágunk 2 darab egyforma betű formát. 160 fokra előmegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük.


A krémhez a túrót szitán áttörjük, majd kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A zselatint kevés vízzel felöntve felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük. Végül a tejszínt és a zselatint a túrós krémbe forgatjuk.


Kb. 2 evőkanálnyi krémet ételfestékkel színezzük. A fehér krémet sima csőrös habzsákba, a rózsaszínt pedig csillagcsőrös habzsákba szedjük.


Az alsó lapot tortakartonra helyezzük, és a túrós krémből dundi krémgombócokat nyomunk rá, majd a felső lapot ráhelyezzük, és annak tetejét is kidíszítjük a krémmel.


A tetejét ízlés szerint macaronnal, keksszel, csokival és gyümölccsel díszítjük.


Egy éjszakát hűtőben tároljuk, hogy a lapok megpuhuljanak.


Nincsenek megjegyzések: