2014. február 9., vasárnap

Banános karamellás pite

Ötlet: Banoffe pie Süteménydíszítés magazin 17.szám
(banán-toffee-pite)
Hozzávalók:
25 dkg Mester süteményliszt
5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és belenyomkodtam a piteformába. Fél órára hűtőbe tettem. (Szerintem elbírt volna egy tojást, vagy egy kis tejfölt, mert nehezen állt össze. Vagy legközelebb linzertésztából készíteném, mert így morzsálódós, kekszes állaga van. Habár lehet, hogy még megpuhul holnapra :) )
190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
3 banánt karikákra vágtam, citromlével lekentem, hogy ne barnuljom meg, és a tésztakosárba fektettem.
Karamellkrém:
12,5 dkg cukor
2 dl tejszín
A cukrot karamellizáltam, felöntöttem a tejszínnel, összeolvasztottam, és pár percig forraltam, hogy kissé besűrűsödjön. Kihűlve öntöttem a banánok tetejére, majd hűtőbe tettem.
Tálalás előtt 2dl tejszínt pici cukorral kemény habbá vertem, a pite tetejére halmoztam és megszórtam fehércsoki forgáccsal.
A banán és a karamell együtt hmmm... de finom volt.
A nagy része el is fogyott, a maradékot tesztelem holnap, hogy megpuhul-e a tészta.







3 megjegyzés:

Boglárka Bokor írta...

Bea! Pazaaaar!!!

Rita írta...

Szia!:) Ha sima lisztet használok, akkor is 25 dkg kell bele?:)

BAB írta...

Szia Rita! Igen, az eredeti receptben is sima liszttel készült, ugyan annyi kell abból is.