2016. március 13., vasárnap

Cseh zsemle gluténmentesen

Limara Praktikái könyvében láttam ezt a zsemle formázási technikát. Gluténmentes zsemle készült belőle.


Hozzávalók 4 db zsemléhez:
20 dkg Nutri Free mix per Pane
5 dkg Mimen tápióka keményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1 evőkanál Naturbit burgonyapehely
1,2 dl víz
1,5 dl langyos kefir
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 dkg élesztő


A kenéshez:
kevés olaj


A psylliumot a vízben elkeverjük, félre tesszük, míg zselés állagúvá válik.
Az összes hozzávalóval együtt tálba tesszük. Összekeverjük és kidolgozzuk. A tésztát lisztezett munkalapon finoman átgyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Egyesével gömbölyítjük, és kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk. Mindegyiket meghurkoljuk, megcsavarjuk, megformázzuk. 


Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 45 percig kelesztjük. Tetejét olajjal lekenjük. Előmelegített, 200 fokos, gőzös sütőben 25 perc alatt megsütjük. 


A fotó hátteret a Fotókellék biztosította.


Nincsenek megjegyzések: