2016. március 16., szerda

Rácsos kenyér


Hozzávalók:
30 dkg Nutri free mix per pane
5 dkg Mimen tápióka keményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
320 ml víz
1 evőkanál olaj
1,5 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 csipet cukor

A kenéshez:
olaj
A díszítéshez: 
pár szem napraforgómag


A psylliumot a vízben elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük és jól kidolgozzuk. A tészta negyedét lisztezett sütőpapíron vékonyra nyújtjuk, sütemény rácsozóval hálót készítünk belőle. Néhány virágot és levelet is kiszúrunk a tésztából. A nagyobbit tésztadarabot finomn átgyúrjuk, oválisra formázzuk, és a tésztahálóba csomagoljuk. A kenyér tetejét a virágokkal, a levelekkel és néhány napraforgómaggal díszítjük.


Sütőpapírral bélelt jénai edénybe helyezzük, majd letakarva egy órát kelesztjük.


Hideg sütőben kezdjük sütni. 200 fokon 10 percig fedő alatt sütjük. 30 perc után a tetejét olajjal lekenjük, majd még 10-15 percig sütjük.


Rácsra téve kihűtjük, csak utána szeleteljük.


1 megjegyzés:

Éva Bodó írta...

Gyönyörű a kenyered. Gratulálok. Hol lehet kenyérhálót beszerezni?