2016. március 12., szombat

Vargabéles gluténmentesen

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók 2 személyre, 18 x 18 cm-es sütőformához
a cérnametélthez:
7 dkg Mimen friss tészta lisztkeverék
40 ml víz
1 csipet só
2 dkg olvasztott vaj

a tésztalaphoz:
13 dkg Mimen édes lisztkeverék
2 teáskanál olaj
1 csipet só
40 ml víz
3 evőkanál olaj

a töltelékhez:
2 tojás
7 dkg porcukor
25 dkg túró
1 dl tejföl
reszelt citromhéj

a kenéshez:
olaj

a tálaláshoz:
vaníliás porcukor


A friss tészta lisztkeveréket a sóval és a vízzel összegyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és tésztakészítő géppel cérnametéltet készítünk belőle. Sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Az olvasztott vajra szedjük, és összeforgatjuk.
A tésztalaphoz a lisztkeveréket az olajjal, a vízzel és a sóval összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, és a sütőedénynek megfelelő méretű lapokra vágjuk. A sütőformát kiolajozzuk, beleterítünk 3 tésztalapot, a rétegek között is vékonyan megkenjük olajjal.
A töltelékhez a tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk az áttört túrót és a tejfölt. Citromhéjjal ízesítjük, majd beleforgatjuk a felvert fehérjehabot. Összekeverjük a kifőzött cérnametélttel, és egyenletesen elsimítjuk a sütőformában.
A sütemény tetejét betakarjuk 3 tésztalappal, a rétegek között és a tetejét olajjal vékonyan megkenjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a vargabélest. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Felhasznált alapanyagok: Hunorganic
A sütőtálat a BergHOFF biztosította


Nincsenek megjegyzések: