2017. május 1., hétfő

Darapuding

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.


Hozzávalók
3 dl tej
1 dl víz
5 dkg rizsdara
3 dkg cukor
3 dkg vaj
1 tojás
az összeállításhoz:
kb. 30 dkg tőzegáfonya-befőtt vagy bármilyen gyümölcsbefőtt, illetve lekvár
a tetejére:
kevés tejszínhab (elhagyható)

A tojást szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tejet a vízzel felforraljuk. Beleszórjuk a darát, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, végül olvadásig kavargatjuk benne a cukrot és a vajat. Még forrón belevegyítjük a tojássárgáját és a tojásfehérjehabot.

A pudingot a gyümölcsbefőttel üvegpoharakba rétegezzük. A tetejüket tejszínhabbal díszíthetjük. Behűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: