2017. május 18., csütörtök

Meggyes csokoládétorta

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.


Hozzávalók 16 cm átmérőjű tortaformához
25 dkg Szafi Free világos piskóta lisztkeverék
7 dkg Szafi Fitt poreritrit
4 dkg citromlé

a forma kenéséhez:
kevés olaj

a töltelékhez:
1 csomag Szafi Fitt csokoládéízű pudingpor (7 dkg)
1 üveg cukormentes meggybefőtt (380 g)

a díszítéshez:
12 szem Szafi Fitt eritrites meggyes drazsé


A citromlevet és az eritritet 1,8 dl vízben elvegyítjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és kézi habverővel simára keverjük. Az olajjal kikent tortaformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk. A pudingport simára dolgozzuk 2,5 dl meggylével, és kevergetve sűrűre főzzük.


A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a megtisztított tortakarikába. Kirakjuk a meggyszemekkel, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a puding 2/3-át. Befedjük a másik lappal, és rákenjük a maradék pudingot. A tortát a meggyes drazséval díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.


Nincsenek megjegyzések: