Hozzávalók
16 cm átmérőjű tortaformához
25
dkg Szafi Free világos piskóta lisztkeverék
7
dkg Szafi Fitt poreritrit
4
dkg citromlé
a
forma kenéséhez:
kevés
olaj
a
töltelékhez:
1
csomag Szafi Fitt csokoládéízű pudingpor (7 dkg)
1
üveg cukormentes meggybefőtt (380 g)
a
díszítéshez:
12
szem Szafi Fitt eritrites meggyes drazsé
A
citromlevet és az eritritet 1,8 dl vízben elvegyítjük. Hozzáadjuk a
lisztkeveréket, és kézi habverővel simára keverjük. Az olajjal kikent
tortaformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt
megsütjük.
A
meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk. A pudingport simára dolgozzuk 2,5
dl meggylével, és kevergetve sűrűre főzzük.
A
kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a megtisztított
tortakarikába. Kirakjuk a meggyszemekkel, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a
puding 2/3-át. Befedjük a másik lappal, és rákenjük a maradék pudingot. A
tortát a meggyes drazséval díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése