2020. augusztus 4., kedd

Mentes kenyér vaslábasban sütve

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában.


Hozzávalók kb. 90 dkg-os kenyérhez

30 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék

20 dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz

1 evőkanál Szafi Free sörélesztőpehely

5 dl langyos víz

4 dkg Burg almaecet

2 kávéskanál só

1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)

1 g Szafi Reform szódabikarbóna

a tetejére:

folyékony Szafi Reform kókuszolaj

 


A vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket, a sörélesztőpelyhet, az élesztőt, a szódabikarbónát, és erőteljes mozdulatokkal alaposan összekeverjük. 


Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk. Lisztkeverékkel szórt kelesztőkosárban, letakarva 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt a vaslábassal együtt 200 fokra előmelegítjük. 


A tésztát sütőpapírra fordítjuk, a tetejét kókuszolajjal lekenjük, és éles késsel bevágjuk. A sütőpapír segítségével a vaslábasba emeljük. 30 percig fedő alatt, majd további 30 percig fedő nélkül sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.




Nincsenek megjegyzések: