Hozzávalók
kb. 90 dkg-os kenyérhez
30 dkg Szafi
Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
20 dkg Szafi
Free világos puha kenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
1
evőkanál Szafi Free sörélesztőpehely
5 dl langyos
víz
4 dkg Burg
almaecet
2 kávéskanál
só
1/2 csomag
szárított élesztő (3,5 g)
1 g Szafi
Reform szódabikarbóna
a tetejére:
folyékony Szafi
Reform kókuszolaj
A vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket, a sörélesztőpelyhet, az élesztőt, a szódabikarbónát, és erőteljes mozdulatokkal alaposan összekeverjük.
Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk. Lisztkeverékkel szórt kelesztőkosárban, letakarva 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt a vaslábassal együtt 200 fokra előmelegítjük.
A
tésztát sütőpapírra fordítjuk, a tetejét kókuszolajjal lekenjük, és éles késsel
bevágjuk. A sütőpapír segítségével a vaslábasba emeljük. 30 percig fedő alatt,
majd további 30 percig fedő nélkül sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen
kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése