2020. augusztus 13., csütörtök

Rákóczi túrós tarte

 A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.

Hozzávalók 8 db 7 cm átmérőjű pitéhez

a tésztához:

20 dkg gluténmentes süteményliszt (Mester)

10 dkg vaj

5 dkg porcukor

1 tojássárgája

1 csipet só

a töltelékhez:

25 dkg túró

6 dkg porcukor

1 tojás

2 teáskanál kukoricakeményítő

1 kávéskanál vaníliakivonat

a tetejére:

1 tojásfehérje

3 dkg cukor

baracklekvár

 

A vajat a lisztkeverékkel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kiszúrjuk, és kibéleljük velük a sütőpapírral bélelt tepsire helyezett gyűrűformákat. A tésztát villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.


Közben a töltelék hozzávalóit simára keverjük, és egyenletesen elosztjuk a kosárkákban. A sütő hőmérsékletét 210 fokra emeljük, és hőlégkeveréses üzemmódban 10 percig sütjük a minipitéket.


Közben a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákból a sütemények szélére adagoljuk, és 5 percre vagy annyi időre visszatesszük a 100 fokos, hőlégkeveréses sütőbe, amíg a hab enyhe színt nem kap. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, végül a közepükre 1-1 evőkanálnyi baracklekvárt csorgatunk.



Nincsenek megjegyzések: