2014. október 11., szombat

Tejszínes baracktorta gluténmentesen

Megjelent a Kifőztük Magazin 2014. októberi számában. A www.kifoztuk.hu linkre kattintva az újság regisztráció után letölthető.

Hozzávalók a piskótához:
2 tojás
2 ek cukor
1 ek rizsliszt
1 ek keményítő
1 ek kakaópor

Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat is. Beleszitáljuk az összekevert rizslisztet, keményítőt és kakaóport, és óvatosan belekeverjük. A tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük. A kész piskótát kivesszük a formából és teljesen kihűtjük. A formát elmossuk, és visszahelyezzük bele a piskótalapot.


Joghurtos krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
3 dl gluténmentes gyümölcsjoghurt
40 dkg őszibarack megtisztítva, kisebb kockákra vágva (befőttből is készíthető)
3 dkg zselatin
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor

A mascarpone-t a cukorral kikeverjük, a joghurtban meglangyosítjuk a zselatint, ha hűlni kezd összekeverjük a mascarpone-s krémmel, és a vaníliás cukorral felvert tejszínnel, végül óvatosan belekeverjük a felaprózott gyümölcsöt. A tortalapra öntjük, amit megöntözhetünk előtte rummal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tortakarimát eltávolítjuk, a torta tetejét tejszínhabrózsákkal, gyümölccsel díszítjük.
 

Nincsenek megjegyzések: