2015. június 1., hétfő

Csokoládés sütinyalóka

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók kb. 40 db-hoz, kb. 20 x 30 cm-es tepsihez
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
8 dkg Mester süteményliszt
továbbá:
5 dkg vaj
5 dkg natúr sajtkrém
5 dkg porcukor
nyalókapálca
a bevonathoz:
15 dkg étcsokoládé
transzferfólia

Az étcsokoládét megolvasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a langyosra hűtött csokoládét, majd a tojások sárgáját is alaposan beledolgozzuk. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, a tetejére szitáljuk a lisztkeveréket, és belevegyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A kihűlt tésztát összemorzsoljuk.

A vajat a sajtkrémmel és a porcukorral kikeverjük, majd alaposan összedolgozzuk a tésztával. 1 órára hűtőbe tesszük, majd kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. A golyókat is hűtjük újabb 1 óráig. Közben a bevonathoz az étcsokoládét megolvasztjuk. A nyalókapálcák végét belemártjuk, és a golyókat a pálcákra szúrjuk. Dermedésig hűtőbe tesszük. A sütinyalókákat az olvasztott csokoládéban megmártjuk, lecsepegtetjük, majd a transzferfóliára állítjuk, amíg megszilárdul a bevonat. Hűtve tároljuk.


Nincsenek megjegyzések: