2015. június 1., hétfő

Csavart kakaós kalács

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 2 db 6 x 18 cm-es sütőformához
20 dkg Schar mixB
10 dkg Old Millers special
5 dkg porcukor
2 dl tej
1 tojássárgája
5 dkg vaj
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg friss élesztő
2 dkg kakaópor
a kenéshez:
olaj




A tejet meglangyosítjuk, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A vajat megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével tálba mérjük, az élesztőt a tetejére morzsoljuk. Jól kidagasztjuk, majd 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledagasztjuk a kakaóport és a félretett tejet. A világos és a kakaós tésztából is 2-2 db 25 cm hosszú rudat formázunk. 1-1 világos és kakaós rudat összecsavarunk, és a sütőformákba helyezzük. 40 percig kelesztjük. A tetejét olajjal lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések: