2015. augusztus 17., hétfő

Tejberizs-jégkrém


Hozzávalók:
15 dkg kerekszemű rizs
3 dl tej
4 evőkanál cukor
2 dl tejszín
20 dkg eper
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj

A rizst hideg vízben átmossuk. 1 dl vízben kezdjük főzni, majd ha a vizet magába szívta, hozzáadjuk a forró tejet. Fedő alatt lassú tűzön addig főzzük, míg a tejet felszívja. A végén a cukrot is belekeverjük, és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a tejberizsbe forgatjuk.
Az epret a cukorral botmixerrel pürésítjük. A csokoládét megolvasztjuk, az olajat belekeverjük. A jégkrémformák belsejét csokival kikenjük.


Amíg megdermed, hűtőbe tesszük. Majd a formákat a tejberizzsel félig megtöltjük. A közepére tesszük az epervelőt.


Majd teletöltjük a formákat a tejberizzsel, végül lezárjuk a tetejét a maradék csokival. Egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük, másnap a formából kifordítva fogyasztható.


Nekem csak 3 db-os formám van, a maradék tejberizst és gyümölcsöt kelyhekben tálaltam.


Nincsenek megjegyzések: