2015. október 3., szombat

Magokkal szórt bagett


Hozzávalók:
20 dkg Nurti free mix per Pane
5 dkg Beiker
1 evőkanál Naturbit burgonyapehely
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1 dl víz
1,5 dl langyos kefir
1 kávéskanál só
csipet cukor
1 dkg élesztő
1 evőkanál olaj

A formázáshoz:
kevés olaj

A tetejére:
kb. 1 evőkanál Naturbit szórókeverék


A psylliumot a vízben elkeverjük. Az összes hozzávalót tálba mérjük. Hozzáadjuk a zselés állagúvá vált psylliumot is. Összekeverjük és kidagasztjuk. Olajos kézzel 6 db hosszúkás bagettet formázunk. A szórókeverékben meghempergetjük a bagettek tetejét. Bagettsütő rácsra helyezzük. 40 percig kelesztjük, majd 200 fokos gőzös sütőben 25 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: