2016. június 10., péntek

Non plus ultra


A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók kb. 50 db-hoz
30 dkg Hadarik Rita linzer/pitealap lisztkeverék
15 dkg vaj
9 dkg porcukor
2 tojássárgája

a nyújtáshoz:
rizsliszt

a tetejére:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
pár csepp citromlé

a töltéshez:
házi baracklekvár



A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk, majd 4 mm vékonyra nyújtjuk. 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tojásfehérjét a porcukorral és kevés citromlével nem túl kemény habbá verjük. Ezt habzsákba szedjük, és a tésztakorongok tetejére kerek halmokat nyomunk belőle. 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, 2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.


Felhasznált alapanyagok:
Fotóháttér:


Nincsenek megjegyzések: