2017. július 4., kedd

Virslis kenyérkoszorú

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.



Hozzávalók 28 cm-es sütőtálhoz
27 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz
4 dkg frissen facsart citromlé
1 kávéskanál só
3 dl víz
a kenéshez:
kb. 2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
továbbá:
8 virsli
25 dkg camembert
2 gerezd fokhagyma


A citromlevet és a sót a langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Lisztkeverékkel szórt munkalapon kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a virsli méretének megfelelő téglalapokra vágjuk. A virsliket egyesével a tésztába csomagoljuk, a széleket összenyomkodjuk. Mindet 4 darabba vágjuk, majd körben a kókuszolajjal kikent, kerek sütőtálba rendezzük. A camembert tetejét néhány helyen bevágjuk, és a mélyedésekbe nyomkodjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. A sajtot a sütőforma közepére tesszük. 


A falatkák tetejét kókuszolajjal lekenjük, végül a kenyeret 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A virslis tekercseket a forró, olvadt sajtba mártogatva fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések: