A recept megjelent a
Kifőztük júniusi számában.
Hozzávalók 28 cm-es sütőtálhoz
27 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás
házikenyér lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz
4 dkg frissen facsart citromlé
1 kávéskanál só
3 dl víz
a kenéshez:
kb. 2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
továbbá:
8 virsli
25 dkg camembert
2 gerezd fokhagyma
A citromlevet és a sót a langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a
lisztkeveréket, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Lisztkeverékkel szórt
munkalapon kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a virsli méretének megfelelő
téglalapokra vágjuk. A virsliket egyesével a tésztába csomagoljuk, a széleket
összenyomkodjuk. Mindet 4 darabba vágjuk, majd körben a kókuszolajjal kikent,
kerek sütőtálba rendezzük. A camembert tetejét néhány helyen bevágjuk, és a
mélyedésekbe nyomkodjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. A sajtot a sütőforma
közepére tesszük.
A falatkák tetejét kókuszolajjal lekenjük, végül a kenyeret
200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A virslis
tekercseket a forró, olvadt sajtba mártogatva fogyasztjuk.
1 megjegyzés:
Szia, a free világos lisztel is el tudom készíteni?
Megjegyzés küldése