2018. február 16., péntek

Virslis virág

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.



Hozzávalók 6 db-hoz
26 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
3 dl langyos víz
3 dkg almaecet
1 kávéskanál só
6 virsli
a formázáshoz:
Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
a kenéshez:
Szafi reform kókuszolaj


A vízben elkeverjük a sót és az almaecetet. Hozzáadjuk a lisztkeveréket,
összekeverjük, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután a lisztkeverékkel szórt
munkalapon finoman átgyúrjuk, 6 részre osztjuk, majd egyesével mindet
gömbölyítjük.


Oválisra nyújtjuk, és beletekerjük a virslit, a széleket összenyomkodjuk.
Éles késsel mindegyik rudat 5 helyen bevágjuk úgy, hogy a virslit átvágjuk,
de a tészta alul egyben maradjon. A virslis karikákat oldalra kiforgatjuk,
majd virág alakúra formázzuk a péksüteményt.


Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, a tetejüket kókuszolajjal lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: