2019. augusztus 20., kedd

Zsebes zsemle

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.



Hozzávalók 4 db-hoz
12 dkg Szafi Free csökkentett szénhidráttartalmú bagett/zsemle lisztkeverék
1 csapott kávéskanál só
2 dl langyos víz
1 dkg Burg almaecet
a tetejére:
1 evőkanál Szafi Free ketchup
szezámmag


A vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól összekeverjük. 


Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk. 


Mindet gömbölyítjük, majd az elsőt kb. 15 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és először félbe, majd negyedbe hajtjuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. 


A zsemléket sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, a tetejüket lekenjük kevés ketchuppal és megszórjuk szezámmaggal. 


190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések: