Hozzávalók:
20 dkg Mester süteményliszt
15 dkg Nutri Free mix per Pane
10 dkg vaj
7 dkg margarin
1 tojás sárgája
1/2 csomag porélesztő
2 evőkanál porcukor
1 csapott teáskanál útifűmaghéj őrlemény
1 csipet sütőpor
kb. 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1,2 kg alma (megtisztítva, nagy lyukú reszelőn lereszelve)
20 dkg cukor
ízlés szerint őrölt fahéj
A kenéshez:
1 tojás fehérje
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk, majd kihűtjük.
A lisztkeverékeket tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a vajat és a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Elsimítjuk rajta az almatölteléket. A maradék tésztát újból összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, és kirakjuk vele a sütemény tetejét. A tojásfehérjével vékonyan megkenjük. 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése