2015. április 6., hétfő

Mandulás keksz


Hozzávalók: 
15 dkg mandulaliszt
15 dkg Mester süteményliszt
20 dkg Glutenix AlfaMix
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl

A mázhoz:
1 tojás fehérje
20 dkg porcukor
kevés citromlé
ételfesték

A díszítéshez:
apró cukorvirágok


A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk. Egy órára hűtőbe tesszük. Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kekszformákkal kiszaggatjuk. Sütőpappírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A máshoz a tojásfehérjét a porcukorral és pár csepp citromlével kikeverjük. Tetszés szerint ételfestékkel szinezhetjük, habzsákba szedjük. A mázzal és a cukorvirágokkal díszitjük a kekszeket.

Nincsenek megjegyzések: