2015. szeptember 29., kedd

Gluténmentes sörös cipó

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.

Különleges gluténmentes kenyér, amely sokáig puha marad.


Hozzávalók
20 dkg Nutri free mix per Pane
5 dkg Beiker
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 dl víz
1,5 dl langyos, gluténmentes sör
1 dkg friss élesztő
1 teáskanál méz
1 kávéskanál só
1 késhegynyi aszkorbinsav


Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összevegyítjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. Végül óvatosan átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. Kerek tálba konyharuhát terítünk, a lisztkeverékkel vékonyan megszórjuk, és fejjel lefelé beletesszük a tésztát. Konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük.

Közben a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk, a papír sarkait összefogva a forró vaslábasba emeljük. Lefedve 35 perc alatt megsütjük a kenyeret.


Nincsenek megjegyzések: