2015. szeptember 12., szombat

Sonkás palacsinta ropogós (sonkával töltött rántott palacsinta)


Hozzávalók:
20 dkg Mester palacsintapor
1 tojás
1 dl tej
1,7 dl szénsavas víz
1 evőkanál olaj


A töltelékhez:
4 dkg vaj
2 evőkanál rizsliszt
2,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tojás
10 dkg sonka

A panírozáshoz:
1 tojás
3 dkg kukoricaliszt
10 dkg Mester kenyérmorzsa

A sütéshez:
olaj

A tálaláshoz:
reszelt sajt
tartármártás


A palacsinta hozzávalóit simára keverjük. Forró serpenyőben kevés olajon 10 db sós palacsintát sütünk belőle.
A besamellhez a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a rizslisztet, felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az áttört fokhagymát. Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk az egész tojást és a kockákra vágott sonkát.
A palacsitákat megtöltjük: középre helyezzük a tölteléket, széleit behajtjuk, és szorosan feltekerjük.
A szokásos módon bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Reszelt sajttal és tartármártással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: