2015. szeptember 25., péntek

Ropogós kenyérspirál

Az eredeti recept a Kifőztük gasztromagazin-ból való, Hankka készítette. Rögtön megtetszett nekem is, ezért készítettem el gluténmentesen.


Hozzávalók 12 db-hoz:
20 dkg Schar MixB
1 csapott kávéskanál só
1 dkg élesztő
1,5 dl langyos víz.

A formázáshoz:
12 db sasliknyárs
kevés olaj

A tetejére:
1 tojásfehérje
dekorsó



A tészta hozzávalóit tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük. A tésztát 12 részre osztjuk, majd egyesével kb. 30 cm rudakat sodrunk belőle. A sasliknyársakat vékonyan megolajozzuk, és spirális alakban rátekerjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a spirálokat, és 15 percig pihentetjük. Tetejét gyengén felvert tojásfehérjével vékonyan megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Sör- vagy borkorcsolyaként, sós rágcsálnivalóként fogyaszthatjuk. Vagy adhatjuk mártogatós krémek mellé.


Nincsenek megjegyzések: