2015. szeptember 4., péntek

Muffin mascarpone krémmel

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók 12 db-hoz
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
70 ml tej
1 csomag gluténmentes pudingpor (40 g)
10 dkg mester süteményliszt
1 csipet só
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál sütőpor

a krémhez:
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor

a díszítéshez:
cukorgyöngy
minipillecukor

A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a vajjal és a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A mascarponét a porcukorral kikeverjük. A krémet sima habzsákba töltjük, és díszítjük a süteményeket. A tetejére cukorgyöngyöt és minipillecukrot szórunk.

A tortatálat a Gabroni biztosította.


Nincsenek megjegyzések: